Wat is een crypto exchange en waar moet je op letten bij het kiezen ervan?

Datum:

Artikel delen

Wanneer je een beginner bent op het gebied van cryptocurrency, is er nog een hoop waar je over moet leren. De afgelopen jaren is investeren in het algemeen, maar vooral investeren in cryptocurrency erg in populariteit toegenomen. Wel is het belangrijk om te weten waar jij je geld in investeert en of je dit op een veilige manier doet. Er zijn vandaag de dag namelijk een hoop verschillende exchanges waar je een grote variatie aan cryptovaluta kunt kopen. In dit artikel kun je meer vinden over wat voor exchanges er allemaal zijn en waar je op moet letten bij het kiezen ervan.

 

Wat is een exchange nou eigenlijk?

Een exchange is een bedrijf dat het voor particulieren mogelijk maakt om te investeren in verschillende soorten cryptocurrency. Vaak kun je bij de exchange diverse cryptomunten kopen, zoals bijvoorbeeld chainlink en verge. Het is niet zo dat elke exchange dezelfde cryptocurrency's verkoopt. Je zult dus bij het uitkiezen van een exchange goed moeten opletten of je er de crypto kunt kopen waar jij naar op zoek bent. Je kunt een exchange zien als een soort warenhuis die jij dingen aanbiedt. Elke minuut van de dag kun jij hier je crypto kopen en verhandelen. Je kunt bij de meeste handelsplatformen binnen enkele seconden eenvoudig veranderingen aanbrengen in je portfolio. 

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een exchange?

Naast dat je moet kijken naar welke crypto’s je er allemaal kunt verhandelen, zijn er nog een aantal andere dingen waar je goed op moet letten. Als beginnende investeerder kan een exchange er nogal onoverzichtelijk uitzien. Er zijn een hoop verschillende spots en wallets waar je uit kunt kiezen. Ook zijn er een hoop voorwaarden en andere zaken die niet bij elke broker hetzelfde zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld enorme verschillen in de minimale hoeveelheid die je moet investeren. Wanneer jij een beginnende investeerder bent, zul je waarschijnlijk willen beginnen met het investeren van kleine bedragen. Dit kan dus niet zomaar bij elke exchange. Ook is het belangrijk om te letten op de transferkosten die je moet maken. Bij sommige exchanges gebeurt dit op basis van het bedrag dat je wilt investeren, terwijl je bij andere altijd hetzelfde bedrag zult betalen. Wanneer jij van je wallet crypto wilt versturen naar een andere wallet, zullen hier ook kosten bij komen kijken.

Gerelateerde artikelen

Een lease auto is een fijne oplossing!

Een lease auto is al lang niet meer alleen voor dure zakenlui in dure maatpakken en (dus) dure...

Tijd om de loungeset beschermhoes van zolder te halen!

Heb je een leuk bistrosetje in de tuin staan? Dan is het nu tijd om dit setje even...

In de Horeca Megastore vind je alles voor jouw horecaonderneming

Bij het inrichten van je (nieuwe) horecaonderneming kun je niet zomaar een koelkastje aanschaffen en niet zomaar even...

Met een wijnkoelkast serveer je jouw wijnen op de juiste temperatuur

Bij dranken is het erg belangrijk om deze op de juiste temperatuur te kunnen serveren. Hierdoor zorg je...