Alles wat je moet weten over een letselschade adovcaat

Datum:

Artikel delen

Mocht je nou te maken krijgen met zaken als letselschade en smartengeld, wees dan verstandig en neem letselschade advocaat Den Haag in de arm. Bij het losweken van smartengeld komt best vele kijken. Vaak ben je zelf vanwege medische redenen niet in staat om smartengeld los te weken, los nog van de vraag of jij over voldoende kennis van zaken beschikt.

Letselschade en de extra kosten die je maakt

Eerst maar eens de vraag wat letselschade nou eigenlijk precies is. Welnu, dat is de schade die je oploopt als gevolg van een ongeval of een medische misser. Krijg je hier mee te maken, dan komen er allerlei kosten om de hoek kijken. In eerste instantie zijn dit natuurlijk medische kosten. Soms moet er een ambulance ingezet worden, kom je in het ziekenhuis te liggen en moet je medicijnen gaan gebruiken. Dat kost allemaal geld, en deze kosten worden vergoed vanuit de zorgverzekering. Het kost je overigens wel altijd het eigen risico.

Schadevergoeding in de vorm van smartengeld

Je kunt als je te maken krijgt met letselschade in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Deze vergoeding wordt ook wel eens smartengeld genoemd. Bij het losweken van smartengeld zou je prima een beroep kunnen doen op de letselschade advocaat in Den Haag. Het losweken van smartengeld verloopt namelijk altijd via een gerechtelijke uitspraak.  De rechter bepaalt uiteindelijk hoeveel smartengeld er uitbetaald wordt. Er is geen model of standaard voor en de rechter baseert zich vooral op gelijkwaardige situaties in het verleden.

Werkgever kan de schade verhalen op de veroorzaker

Letselschade kan ingrijpende gevolgen hebben. Zo zou je wellicht een beroep moeten doen op huishoudelijke hulp en in bepaalde situaties zijn zelfs aanpassingen aan de woning noodzakelijk. Soms ben je tijdelijk of langer niet mobiel. Dan zou je geholpen kunnen worden door de plaatsing van bijvoorbeeld een traplift. En ook de aanleg van zoiets kost je weer geld. Gelukkig hoef jij je over het salaris geen zorgen te maken, als je in loondienst bent althans. De werkgever kan de geleden schade overigens wel weer verhalen op de veroorzaker; dit wordt dan weer loonregres genoemd.

Als er gedoe is om de schuldvraag

Heb jij een schadeverzekering voor inzittenden en is sprake van letselschade? Dan ben je goed gedekt en speelt de schuldvraag verder ook niet. Bij letselschade en smartengeld zou je ook nog eens gebruik kunnen maken van de rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering vergoedt de kosten voor juridische bijstand, op het moment dat je de schade op een andere partij  wilt gaan verhalen en als sprake is van gedoe om de schuldvraag.

Gerelateerde artikelen

Groen op je bord, groen in je handen

Verpakkingen spelen een cruciale rol in de presentatie en bescherming van producten. Dit is vooral het geval in...

Wat is voor jou een passende woonverzekering?

Iedereen zal gemerkt hebben dat 2023 een duur jaar was. Vrijwel alle prijzen gingen alleen maar omhoog: in...

Een renovatie zelf uitvoeren

Wanneer je ervoor kiest om zelf renovaties in huis uit te voeren, is het selecteren van de juiste...

Wat is duurzame huisverwarming?

Als het gaat om het verwarmen van je huis, zijn er veel opties beschikbaar. Maar in deze tijd,...