Eco bezig zijn? Koop een refurbished iPhone!

Datum:

Artikel delen

Het milieu is belangrijk. We dienen rekening te houden met de gevolgen van de opwarming van de aarde en we zullen ons gedrag aan moeten passen om de stijgende opwarming tegen te gaan. Hoewel het helaas niet makkelijk is om gedrag te veranderen, zijn er gelukkig kleine stappen die wel degelijk bijdragen aan minder CO2-uitstoot. Koop eens voor de verandering refurbished! Wij leggen je uit waarom refurbished een ecologische keuze is.

Weinig materiaal = weinig CO2-uitstoot

Denk maar eens na hoeveel onderdelen er nodig zijn voor de productie van één nieuwe iPhone. Dat zijn er nogal wat. Een nieuwe batterij, een nieuwe chip, een nieuw scherm, een nieuwe cameralens: voor alles moet gegraven worden. Om deze onderdelen te produceren, dient er gegraven te worden naar schaarse delfstoffen. Bij dit proces komt er ook veel CO2 vrij. Daarnaast worden er voor de productie van nieuwe iPhones ook liters water gebruikt. De aanschaf van een refurbished iPhone is dus echt een hele verbetering voor het klimaat.

Welke refurbished iPhone moet ik dan kopen?

Er zijn natuurlijk flink veel iPhones op de markt aanwezig. De vraag is echter, welke moet je dan kopen? Dat hangt af van je levenstijl. Ben je een gebruik die niet al te veel van de iPhone vraagt, maar wel premium specificaties wil? Dan is de iPhone X refurbished van Forza een zeer interessante keuze. Dit toestel heeft namelijk een mooi OLED-scherm en een premium behuizing, bestaande uit een roestvrijstalen rand. En omdat de iPhone X over een telelens bezit, schiet je met dit toestel prachtige plaatjes. Deze iPhone uit 2017 is echter wel iets ouder. 

Een nieuwer model refurbished iPhone?

Ben je op zoek naar een nieuwer model refurbished iPhone? En vind je premium iets minder belangrijk? Dan zijn wellicht de refurbished iPhone Xr of de iPhone 11 twee zeer interessante toestellen. Wat ze gemeen hebben? Ze zijn beiden in zes vrolijke kleuren verkrijgbaar. Daarnaast hebben ze hetzelfde formaat en beschikken ze, vergeleken met de iPhone X over een iets minder LCD-scherm. Daarentegen hebben deze twee toestellen wél een nieuwere chip dan de iPhone X. De iPhone Xr uit 2018 heeft een A12 Chip en de iPhone 11 uit 2019 een A13. Met deze twee toestellen kan je dus razendsnel gamen. Op dit moment kan je de iPhone 11 refurbished kopen tegen een zeer voordelige prijs.

Waar op letten?

Zorg er wel voor dat je een refurbished iPhone koopt bij een aanbieder die beschikt over het keurmerk Refurbished. Hierdoor ben jij verzekerd van de beste kwaliteit refurbished en heb je langer garantie dan de concurrenten. Aanbieders die beschikken over het keurmerk Refurbished voldoen aan de hoogste eisen die gesteld worden voor succesvol refurbishen.

Gerelateerde artikelen

Minder plastic in de oceanen

Plasticvervuiling is een van de grootste milieuproblemen die onze planeet momenteel ondervindt. Elke minuut wordt er naar schatting...

Je huis verbouwen? Begin hier!

Bij het verbouwen van je huis komt heel wat kijken. Voordat je met een hamer in de weer...

Slim besparen met tweedehands trapliften

Wanneer het aankomt op kostenbesparing zonder in te leveren op kwaliteit, dan zijn tweedehands trapliften een uitstekende keuze....

De toekomst van reizen: duurzame energie onderweg

Zonne-energie wordt steeds meer een integraal onderdeel van onze reiservaringen. Met de opkomst van draagbare zonnepanelen en andere...