Alles wat je moet weten over een zakelijk telefoonabonnement

Datum:

Artikel delen

Veel mensen hebben als ze werken een werk telefoon. Dit is niet gek, soms word je overspoeld met berichtjes en telefoontjes en is het in het weekend ook wel even lekker om je werk telefoon volledig uit te zetten. Je werk telefoon gebruik je misschien nog wel meer dan je privé telefoon. Waarschijnlijk heb je je agenda ook aangesloten aan je telefoon en betaal je soms facturen of dergelijke er mee. In dit geval is het vaak handig om ook en zakelijk telefoon abonnement af te sluiten. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een zakelijk telefoon abonnement.

Het verschil tussen zakelijk en privé

Een zakelijke telefoon is dus een telefoon die je gebruikt voor je bedrijf. Het kan zijn dat je deze van je werkgever hebt ontvangen, maar je kan deze ook zelf aanschaffen als je zelf een ondernemer bent. Het hebben van een zakelijke telefoon is dat je de kosten die je maakt met je telefoon abonnement kunt aftrekken van je winst van je onderneming. Dit heeft als gevolg dat je winst minder lijkt en je hier dus minder belasting over hoeft te betalen. Niet alleen de kosten voor je telefoonabonnement mag je aftrekken, ook de aanschaf van het toestel.

Mag je zakelijk bellen met een privé abonnement?

Het klinkt nu natuurlijk super aantrekkelijk om een zakelijke telefoon te nemen, maar er zijn ook genoeg mensen die zakelijk bellen met hun privé abonnement. Dit doen ze omdat een zakelijk telefoon abonnement duurder kan zijn dan een privé telefoon abonnement. Ook ben je niet verplicht om je bedrijfsnaam op de factuur te hebben staan om iets af te trekken van je winst. Dit betekent dat je dus ook je privé abonnement kunt aftrekken. Toch zitten er een paar nadelen aan.

Nadelen van zakelijk bellen met een privé abonnement

Het eerste nadeel is dat je niet al je belkosten mag aftrekken. De regel geldt dat je verbruikskosten en bt voor eigen rekening zijn, De kosten van het toestel kun je dan dus wel aftrekken van je winst. Wanneer de aanschaf van je toestel verwerkt zit in de abonnementskosten, dan mag je een evenredig deel als zakelijk gedeelte zien en dus aftrekken van je winst. Ook kost het allemaal wat meer tijd. Wanneer je een zakelijk telefoon abonnement neemt, splits je meteen je zakelijke en privé kosten. Zoals het argument hierboven ook laat merken is het anders een stuk rommeliger voor je administratie.

 

Boekhouden zonder zorgen

Gerelateerde artikelen

Boekhouden zonder zorgen

Ben je zzp’er of mkb’er en heb je nog geen boekhouder? Dan is het zeker de moeite om...

De Magie van Pavo Vital en de Wereld van DocHorse

Wie ooit een paard heeft gehad of simpelweg liefheeft, weet hoe belangrijk de verzorging en voeding van deze...

Ontdek de kracht van zwarte steigerbuizen van steigerbuisstunter

Steigerbuizen zijn al lang niet meer alleen voor de bouw. Ze hebben hun weg gevonden in de wereld...

Ervaar de winter veilig: jouw gids voor anwb sneeuwkettingen en fietsendragers

De winter is een prachtig seizoen, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen, vooral als het gaat...