Wat zijn jouw goede voornemens dit jaar?

Datum:

Artikel delen

In het kader van “new year, new me” stellen we vaak in december enthousiast een lijstje op met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Maar vaak belandt deze binnen no-time weer in de papierbak en doe je al afstand van je doelen. Goede voornemens vereisen dan wel tijd, discipline en motivatie, maar zijn zeker niet onmogelijk om vol te houden. Stel het lijstje dit jaar eens anders op, waarbij je een paar doelen noteert voor het hele jaar. Maak per doel een plan van aanpak zodat je structuur en houvast hebt. Hoe gedetailleerder je plan, hoe meer je in staat zal zijn om het doel te bereiken. Vergeet niet dat je niet binnen een maand bij je doel hoeft te zijn, maar geniet juist ook van alle kleine stapjes die je maakt.

Fit en gezond

Sinds de pandemie zijn we meer met onze gezondheid bezig geweest dan ooit tevoren en ook voor komend jaar zal gezonde voeding en beweging bij veel mensen op het lijstje staan. Belangrijk is om voor jezelf de aanleiding van het voornemen duidelijk te krijgen en het bijbehorende doel. Maak weer gebruik van dat vergeten sportschoolabonnement, schakel hulp in van een personal trainer of probeer verschillende teamsporten uit om te zien welke bij jou past. Ook gezonde voeding is hierbij natuurlijk belangrijk. Geen strenge diëten of veel te weinig calorieën, maar gebalanceerde voeding dat bij jouw doel past. Vervang bepaalde voeding voor gezondere varianten zonder eenzijdig te gaan eten. Vervang bijvoorbeeld hagelslag door hummus en wit brood door volkorenbrood. Hetzelfde geldt natuurlijk voor drinken, waarbij je bijvoorbeeld frisdrank door double dutch vervangt en kombucha aan je dieet toevoegt. Kombucha is een gefermenteerde thee die vroeger werd gezien als onsterfelijkheidsdrankje. Je kunt online kombucha bestellen of het in de winkel kopen.

Pak huidproblemen aan

Een stralende huid zorgt ervoor dat je je comfortabeler en zelfverzekerder in je vel gaat zitten. Je huid hoeft echt niet volledig vrij van oneffenheden te zijn, een echte huid heeft namelijk gewoon textuur. Maak je dus niet druk als jouw huid er niet zo glad en egaal uitziet als in de commercials van verzorgingsproducten, jouw huid hoort bij jou en is hartstikke normaal. Omarm jouw oneffenheden met de juiste verzorging. Breid je skincare routine verder uit dan alleen je dagelijkse gezichtscrème en verdiep je in de juiste producten voor jouw huid.

Iets nieuws leren

Je bent nooit te oud om te leren, daarom kun je op jouw lijstje een aantal dingen zetten die je graag wilt leren. Of dat nu binnen een maand, jaar of aantal jaar is maakt niet uit. Zoek bijvoorbeeld een nieuwe creatieve hobby of start een opleiding of cursus. Wat dacht je van het leren van een nieuwe taal of het bijspijkeren van je Engels? En heb je altijd al interesse gehad in fotografie of andere hobby, dan kun je hiervoor een training volgen. Ook werkgerelateerd zijn er verschillende trainingen die je kunt volgen om bij te dragen aan een succesvolle carrière.

Gerelateerde artikelen

Waarom avontuurlijke reizen niet oncomfortabel hoeven te zijn

Veel mensen associëren avontuurlijke reizen met ongemak en ontberingen. Maar dat is een misverstand! Met de juiste voorbereiding...

Waarom elke ondernemer over financiering moet nadenken

Financiering is de levensader van elk bedrijf. Of je nu een start-up bent die van de grond komt...

Waarom MKB-bedrijven unieke financieringsbehoeften hebben

MKB-bedrijven, ofwel de midden- en kleinbedrijven, vormen de ruggengraat van de economie. Ze zijn divers, dynamisch en vol...

Groen op je bord, groen in je handen

Verpakkingen spelen een cruciale rol in de presentatie en bescherming van producten. Dit is vooral het geval in...