Een vitamine D supplement kan je helpen

Datum:

Artikel delen

Vitamine D is een van de vitamines die ons lichaam heel prima zelf kan aanmaken. Het enige dat we daarvoor nodig hebben is de zon. Al met 15 tot 30 minuten in de zon kan je lijf voldoende vitamine D aanmaken om je de dag door te helpen. Dat klinkt maar kort, maar het valt soms toch niet mee om die 15 tot 30 minuten tussen 11.00 en 15.00 uur buiten te zijn. Natuurlijk schijnt de zon niet altijd en moet er, vaak, gewoon gewerkt worden in die tijd. Een oplossing kan dan zijn het gebruiken van een vitamine D supplement. Een vitamine D supplement kan ervoor zorgen dat je voldoende vitamine D in je lijf krijgt ook als je niet voldoende zonlicht op je huid voelt.

Wat kan een vitamine D supplement voor je doen?

Een vitamine D supplement kan ervoor zorgen dat het vitamine D niveau in je lijf op een goed niveau blijft. Een goed vitamine D niveau is belangrijk voor spieren, huid, haar en immuunsysteem en ook voor het hart. Je hebt dus écht vitamine D nodig. Nu is een vitamine D supplement niet altijd maar nodig. Je kunt ook vitamine D halen uit zonlicht, uit eigeel, kaas, runderlever en roomboter. Je kunt ook af en toe genieten van een lekkere moot zalm.

Je hebt niet alle supplementen maar nodig

Zomaar supplementen gaan slikken is nooit een goed idee. Het is altijd verstandig om eerst met je arts te gaan overleggen over de noodzaak van het slikken van bepaalde supplementen. Een supplement is een extra iets dat je inneemt. Ben je verder gezond en eet je gezond? Dan kan het zomaar zijn dat je totaal geen supplementen nodig hebt. Twijfel je? Overleg dan altijd met je behandelend arts. Je wilt immers geen tekort hebben, maar een teveel is ook niet altijd een goed idee. Baat het niet dan schaadt het niet gaat helaas niet altijd op.

Wil je gemakkelijker kunnen bewegen?

Dan zijn er verschillende supplementen die je zou kunnen nemen. Denk dan, bijvoorbeeld aan een supplement met groenlipmossel en curcumine. Dit supplement kan je helpen minder stijf te zijn en minder pijn te hebben bij het bewegen. Ook hier geldt: overleg met je arts. Gebruik je al medicatie? Dan kan ook een supplement voor een ongewenste wisselwerking zorgen met de medicatie die je op doktersvoorschrift neemt. En dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Heb jij baat bij een supplement? Dan is dat mooi meegenomen! 

Gerelateerde artikelen

Een renovatie zelf uitvoeren

Wanneer je ervoor kiest om zelf renovaties in huis uit te voeren, is het selecteren van de juiste...

Wat is duurzame huisverwarming?

Als het gaat om het verwarmen van je huis, zijn er veel opties beschikbaar. Maar in deze tijd,...

De Invloed van Culturele Tradities op Hedendaags Meubeldesign

Als we door de meubelshowrooms lopen, worden we niet alleen begroet door diverse ontwerpen en stijlen, maar ook...

Op avontuur door het wilde Europa

Heb je altijd al de wildernis van Europa willen verkennen en de uitdagingen van een overlevingstocht willen aangaan?...