Waarom groene energie ideaal is voor jouw bedrijf

Datum:

Artikel delen

De kans is groot dat je steeds meer ondernemers om je heen ziet overstappen op groene energie zakelijk. Misschien ben je daarom ook zelf wel nieuwsgierig geworden naar deze vorm van zakelijke stroom. Feit is dat groene energie ontzettend veel voordelen kent; ook voor de zakelijke markt. Wat je misschien al wel weet, is dat groene energie in ieder geval beter is voor het milieu dan grijze stroom. Waarom dat precies het geval is, lees je in dit artikel. Ook vertellen we je meer over de voordelen van groene zakelijke energie.

Groene stroom is beter voor de aarde 

Het grootste voordeel van groene energie is dat deze vorm van stroom beter is voor de wereld dan grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide vormen energie zijn opgewekt. Bij het productieproces van grijze stroom komt bijvoorbeeld veel CO2 vrij. CO2 is een schadelijk uitlaatgas dat er onder andere voor zorgt dat er een gat in de ozonlaag ontstaat. Daardoor wordt het alsmaar warmer op de aarde. Bij het productieproces van groene stroom komt daarentegen veel minder CO2 vrij, waardoor dat een veel groenere optie is. Ook moet je kijken naar de energiebron van beide soorten energie. Bij grijze energie wordt er gebruik gemaakt van fossiele bronnen zoals steenkool en aardolie om energie op te wekken. Dat zijn bronnen die niet onuitputtelijk zijn, wat betekent dat ze op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Groene stroom wordt daarentegen geproduceerd uit natuurlijke bronnen zoals de zon en de wind. Die bronnen blijven voor altijd bestaan zolang de aarde bestaat, waardoor dat een betere optie is.

Groene energie vergelijken zorgt voor goede deal

Wat daarbij goed is om te weten, is dat de keuze voor groene energie allang geen dure keuze meer hoeft te zijn. Je kunt namelijk net als bij grijze energie de beste deal scoren door te beginnen met groene energie vergelijken. Gebruik hiervoor een zakelijke energievergelijker zoals je die op Minder.nl vindt. Deze tool zoekt op basis van jouw jaarlijkse energieverbruik en eventueel andere wensen het beste aanbod van dat moment. Dat betekent dat je alle mogelijke aanbiedingen te zien krijgt die er op dat moment zijn. Omdat zo’n zakelijke energievergelijker eigenlijk altijd onafhankelijk is, weet je zeker dat je altijd het meest complete aanbod te zien krijgt. Kortom: je hoeft niet meer verder te zoeken naar een ander aanbod. Door na ieder contract weer te beginnen met zakelijk energie vergelijken weet je zeker dat je altijd het meest aantrekkelijke aanbod voor groene stroom hebt. Ideaal!

Eigen groene stroom opwekken met zakelijke zonnepanelen

Tot slot nog een heel aantrekkelijk voordeel van groene zakelijke energie; helemaal ten opzichte van grijze stroom. Groene energie voor je bedrijf kun je namelijk zelf opwekken. Bij grijze stroom kan dat absoluut niet. Natuurlijk moet je hiervoor de nodige toepassingen hebben. Om je eigen groene zakelijke energie te produceren, heb je zonnepanelen en een omvormer nodig. Op basis van je jaarlijkse energieverbruik wordt er door een expert gekeken naar de hoeveelheid panelen die je nodig hebt om je verbruik te dekken. Na het installeren van die zonnepanelen en de omvormer kan het opwekken van de groene energie beginnen! Een groot voordeel van je eigen stroom opwekken, is dat je op een gegeven moment gebruik maakt van gratis zonne-energie. Na ongeveer acht tot tien jaar heb je de investering in zonnepanelen er namelijk uit en dat terwijl zonnepanelen gemiddeld 20 tot 25 jaar mee kunnen gaan. Dat betekent dat je nog heel lang profiteert van gratis energie die ook nog eens duurzaam is; ideaal in tijden van hoge energietarieven.

Gerelateerde artikelen

Een renovatie zelf uitvoeren

Wanneer je ervoor kiest om zelf renovaties in huis uit te voeren, is het selecteren van de juiste...

Wat is duurzame huisverwarming?

Als het gaat om het verwarmen van je huis, zijn er veel opties beschikbaar. Maar in deze tijd,...

De Invloed van Culturele Tradities op Hedendaags Meubeldesign

Als we door de meubelshowrooms lopen, worden we niet alleen begroet door diverse ontwerpen en stijlen, maar ook...

Op avontuur door het wilde Europa

Heb je altijd al de wildernis van Europa willen verkennen en de uitdagingen van een overlevingstocht willen aangaan?...