Waarom je een PVC vloer moet hebben

Datum:

Artikel delen

Je hebt net een nieuwe woning gekocht en wilt dat deze er spiksplinternieuw uitziet. Je kan namelijk beter een beetje investeren in goede kwaliteit, zodat dit jaren meegaat dan dat alles na een paar jaar aan vervanging toe is. Toevallig is de vloer aan vernieuwing toe. In dit blog lees je waarom je het beste voor een PVC vloer kan gaan. 

Wat is PVC?

PVC staat voor polyvinylchloride en is niet van hout, maar bestaat uit verschillende lagen kunststof. Dit materiaal is dun en soepel en daardoor relatief makkelijk te bewerken. PVC wordt steeds vaker gebruikt als vervanger van hout en beton en kan gebruikt worden voor vloeren en behang. De vergelijking tussen laminaat en PVC is begrijpelijk. Toch zijn deze vloeren niet helemaal hetzelfde. Zo is laminaat een stukje dikker dan PVC, doordat het uit verschillende samengeperste lagen bestaat. Daarnaast zijn PVC vloeren sterker dan laminaatvloeren en daardoor gaan ze doorgaans langer mee. Beide zijn een goede optie voor in je huis. Over het algemeen zijn deze vloeren duurder dan laminaat, maar wat maakt het dat je toch voor een PVC vloer moet kiezen?

Allereerst hebben PVC vloeren een slijtlaag van 0,3 tot 0,55 mm. Dit zegt je misschien niets, maar deze laag zorgt ervoor dat de vloer niet snel beschadigt. Een kras is niet snel gemaakt op deze vloer. Daarnaast creëert de slijtlaag een matte uitstraling. Hierdoor is het bijna niet te onderscheiden van een houten vloer. Door de slijtlaag gaat de vloer ook relatief lang mee. Een extra voordeel van deze laag is dat de vloer makkelijk te onderhouden is. De vloer kan goed tegen vocht en is zo goed als onderhoudsvrij. De vloer kan schoongemaakt worden met lauw water en PVC reiniger voor het beste resultaat

 

Goed voor warmte

Je zou denken dat er niet zoveel voordelen kunnen zitten aan een PVC vloer, maar dit was het nog niet. Ze zijn namelijk ook nog eens warmtedoorlatend en daardoor zeker aan te raden in combinatie met vloerverwarming. De vloeren zijn zeer bijzonder, omdat ze zich kunnen aanpassen aan de temperatuur van de omgeving. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor beschadiging aan je vloer. Als de vloerverwarming aanstaat, laat de vloer de warmte heel goed door.

Online zijn alle vloeren te zien en te bekijken. Toch is het prettig om je toekomstige aankoop van dichtbij te kunnen bekijken en voelen. Dat kan! Kom bijvoorbeeld eens langs bij laminaat Almere en bekijk het uitgebreide assortiment.

Gerelateerde artikelen

Een renovatie zelf uitvoeren

Wanneer je ervoor kiest om zelf renovaties in huis uit te voeren, is het selecteren van de juiste...

Wat is duurzame huisverwarming?

Als het gaat om het verwarmen van je huis, zijn er veel opties beschikbaar. Maar in deze tijd,...

De Invloed van Culturele Tradities op Hedendaags Meubeldesign

Als we door de meubelshowrooms lopen, worden we niet alleen begroet door diverse ontwerpen en stijlen, maar ook...

Op avontuur door het wilde Europa

Heb je altijd al de wildernis van Europa willen verkennen en de uitdagingen van een overlevingstocht willen aangaan?...