Tweedehands of nieuwe greenhouse? Hier moet je op letten!

Datum:

Artikel delen

Een greenhouse is een belangrijk onderdeel van je tuin als je graag groenten of fruit wilt telen. Maar welke HT Greenhouses kies je? Een nieuwe of een tweedehands? En wat zijn de verschillen? In dit blogartikel lees je alles over greenhouses: wat ze zijn, voor welke doeleinden ze gebruikt worden en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

Wat is een greenhouse?

Een greenhouse is eigenlijk niets meer dan een kas. Een plek waar je je planten beschermt tegen de buitenlucht. In een kas is het altijd wat warmer en vochtiger dan buiten. Dit maakt het ideale omstandigheden voor veel soorten fruit en groenten die in ons klimaat niet (goed) groeien. Denk aan tropische vruchten, maar ook aan bijvoorbeeld tomaten of aubergines.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten greenhouses. Zo zijn er kleine mini-greenhouses, maar ook grote professionele bedrijfskassen. Welke soort je kiest, hangt af van de doeleinden waarvoor je de kas wilt gebruiken. Wil je alleen wat tomatenplantjes opkweken in potten? Dan is een mini-greenhouse voldoende. Wil je daarentegen een groentetuin aanleggen en alle seizoenen doorgroentes en fruit telen? Dan heb je meer ruimte nodig en is een grotere greenhouse aan te raden.

Waar moet je op letten?

Naast de grootte is ook het materiaal waarvan de kas gemaakt is van belang. Zo zijn er greenhouses die volledig van glas zijn, maar er zijn ook kassen met een metalen frame en een dak van polycarbonaat of plexiglas. Welk materiaal je kiest, hangt af van je budget en de doeleinden waarvoor je de kas wilt gebruiken. Een all-weather greenhouse is bijvoorbeeld ideaal als je in alle weersomstandigheden wilt telen, maar ze zijn wel wat duurder.

Waar kun je ze kopen?

Greenhouses zijn verkrijgbaar in verschillende tuincentra en online. Welke aanbieder je kiest, hangt af van je budget en de soort greenhouse die je wilt aanschaffen. Als je een groot bedrijfskas nodig hebt, is het bijvoorbeeld beter om naar een speciaalzaak te gaan dan naar een standaard tuincentrum. Ben je opzoek naar een goedkope mini-greenhouse? Dan vind je vast wel wat tussen het assortiment van de meeste tuincentra of online tuinwinkels. Ook kun je je oude Kas laten slopen om weer een nieuwe aan te schaffen.

Hoe veel kost een greenhouse?

De prijs van een greenhouse hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal waarvan de kas gemaakt is, de grootte en de aanbieder. Een mini-greenhouse is al verkrijgbaar vanaf ongeveer €30, maar voor een grote all-weather kas betaal je al snel meer dan €1000. Kijk dus goed naar wat je nodig hebt voordat je een keuze maakt.

Gerelateerde artikelen

Ontdek de voordelen van slimme energiebeheer systemen

Een Home Energy Management System (HEMS) is een innovatieve oplossing die ontworpen is om het energieverbruik in woningen...

Minder plastic in de oceanen

Plasticvervuiling is een van de grootste milieuproblemen die onze planeet momenteel ondervindt. Elke minuut wordt er naar schatting...

Je huis verbouwen? Begin hier!

Bij het verbouwen van je huis komt heel wat kijken. Voordat je met een hamer in de weer...

Slim besparen met tweedehands trapliften

Wanneer het aankomt op kostenbesparing zonder in te leveren op kwaliteit, dan zijn tweedehands trapliften een uitstekende keuze....