Tips om in de crypto wereld te stappen

Datum:

Artikel delen

Als je geïnteresseerd bent in crypto, is het wellicht wat voor je om je er in te verdiepen. Hoe dan ook; doe het niet zonder enige kennis. De tijd van instappen en gegarandeerd rendement kan zomaar voorbij zijn. Ook is de volatiliteit van crypto vele malen hoger dan bij indexfondsen, aandelen, valuta en obligaties. Dit maakt het dan ook riskanter. Maar goed, als we één ding weten is dat bij het risico op verlies, de kans op winst ook aanwezig is. Als je tips wil om te beginnen met crypto, is dit je kans en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden. 

Technische analyse, on-chain analyse of fundamentele analyse?

Als je in crypto wil stappen, zul je eerst moeten bepalen of je dit voor lange termijn doet, middellange termijn of korte termijn. Dat is een hele logische stap, maar het type analyse dat daarbij komt kijken is voor de meeste mensen wat minder logisch. Als je je coins of tokens voor langere termijn wil houden, doe je er goed aan het meeste te kijken naar on-chain analyses en fundamentele analyses. Ook kun je voor langere termijn kijken naar meningen van experts, zoals de ethereum verwachting 2022. De on-chain analyses kijken naar de gegevens van kopers en verkopers (hoeveel hebben mensen gemiddeld, wie heeft er deze coin of token in zijn wallet en hoe groot is het volume?). De fundamentele analyses kijken naar het project achter de coin of token (hoe wordt de wereld een stukje verbeterd met dit project?) Voor de kortere termijn is het voornamelijk belangrijk om te kijken naar technische analyses. Hierbij maak je vooral gebruik van de prijsactie (price patterns, candlestick patterns en beweging) en indicatoren. 

Entry en exit

Nadat je hebt bepaald wat voor soort beleggingen je wil doen (lange, middellange en korte termijn), moet je gaan bepalen wanneer je wil instappen en wanneer je wil uitstappen (je crypto strategie). Voornamelijk voor het traden (handelen op korte termijn) is dit erg belangrijk. Een goed moment bepalen om in te stappen is van essentieel belang. Dit bepaalt onder andere of je winst of verlies maakt. Dit dien je zo goed mogelijk te timen op basis van de technische analyse die je hebt gemaakt. Onderschat dit echter niet. Het onder de knie krijgen van technische analyse is een lang en zwaar proces. Ook moet je exact gaan bepalen waar je je stop-loss en stop-profit gaat plaatsen. 

 

Gerelateerde artikelen

Een lease auto is een fijne oplossing!

Een lease auto is al lang niet meer alleen voor dure zakenlui in dure maatpakken en (dus) dure...

Tijd om de loungeset beschermhoes van zolder te halen!

Heb je een leuk bistrosetje in de tuin staan? Dan is het nu tijd om dit setje even...

In de Horeca Megastore vind je alles voor jouw horecaonderneming

Bij het inrichten van je (nieuwe) horecaonderneming kun je niet zomaar een koelkastje aanschaffen en niet zomaar even...

Met een wijnkoelkast serveer je jouw wijnen op de juiste temperatuur

Bij dranken is het erg belangrijk om deze op de juiste temperatuur te kunnen serveren. Hierdoor zorg je...