Een offerte zonnepanelen aanvragen doe je online

Datum:

Artikel delen

Het zal je niet ontgaan zijn dat de energieprijzen op het moment de pan uit rijzen. Mensen komen zelfs in de problemen doordat het gas zo duur is. Het wordt dus tijd om actie te ondernemen. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om een warme trui aan te trekken op een koude avond en niet de kachel een standje hoger te zetten en om te douchen bij de sportvereniging in plaats van thuis. Maar dat is, uiteindelijk, niet echt een oplossing. Een beter idee is het dan om te kiezen voor zonnepanelen. Oké, je bent dan nog niet direct van het gas af, maar dan is er wel een begin gemaakt. Een offerte zonnepanelen aanvragen doe je gewoon online.

Hoe werkt een offerte zonnepanelen aanvragen?

In deze moderne tijden kan heel veel gewoon online gebeuren. Je kunt dus ook online een offerte zonnepanelen aanvragen. Je geeft dan je adres door en dan wordt bekeken of jouw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en hoeveel zonnepanelen er dan eventueel geplaatst kunnen worden. Aan de hand van deze informatie en de informatie over verbruik die jij zelf verschaft, kun je een offerte zonnepanelen al snel in je mailbox verwachten. Wil je 12 zonnepanelen kopen of misschien wel meer? Vraag een offerte zonnepanelen aan en je weet zeker dat je er voldoende laat plaatsen.

Niet ieder dak is geschikt

Voor je helemaal blij wordt van het idee van een lagere energierekening, is het wel verstandig om eerst een dakcheck te laten doen. Dit kan gelijk met de offerte zonnepanelen, maar je kunt ook kiezen voor een aparte dakcheck. In de dakcheck wordt gekeken of jouw dak wel geschikt is voor zonnepanelen. Het zal je misschien verbazen, maar niet ieder dak is geschikt. Dat kan te maken hebben met de ligging, maar ook met het dak zelf. Heb je een rietgedekt dak? Dan zijn zonnepanelen altijd uitgesloten in verband met brandgevaar.

Mogen zonnepanelen geplaatst worden op monumenten?

In veel gevallen mogen zonnepanelen ook geplaatst worden op (Rijks) monumenten. Het is wel altijd verstandig om even na te gaan of je daar, in jouw gemeente, een vergunning voor moet aanvragen. Juist monumenten, die veelal nog niet gemoderniseerd zijn, kunnen wel wat verduurzaming gebruiken. Door het plaatsen van zonnepanelen wordt een goed begin gemaakt. Zelfs Paleis Noordeinde zal, in de komende periode, worden voorzien van zonnepanelen om zo te kunnen verduurzamen. Het Rijk geeft het voorbeeld en goed voorbeeld doet volgen!

Gerelateerde artikelen

Je vindbaarheid verhogen doe je zo

Google en alle andere zoekmachines zijn maar lastig te begrijpen. Ingewikkeld gedoe met allerlei zoekresultaten, zoekwoorden, SEO, SERP’s,...

Eco bezig zijn? Koop een refurbished iPhone!

Het milieu is belangrijk. We dienen rekening te houden met de gevolgen van de opwarming van de aarde...

Alles wat je moet weten over een zakelijk telefoonabonnement

Veel mensen hebben als ze werken een werk telefoon. Dit is niet gek, soms word je overspoeld met...

5 manieren om je huis optimaal te beveiligen

Het is belangrijk om je huis goed te beveiligen. Je wilt namelijk niet dat er ongenode gasten binnen...