Buislasersnijden: wat is belangrijk?

Datum:

Artikel delen

Lasersnijden is tegenwoordig de meest handige manier om producten met een extreem precieze afmeting uit te snijden. Omdat het digitaal aangestuurd is en de laser heel dun en snel snijdt, is het mogelijk om met afmetingen op millimeters te snijden. Met fiberlasermachines is het mogelijk om te kiezen uit verschillende soorten metaal: RVS, aluminium en staal. Wil je een product laten lasersnijden? Dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder lees je daar meer over.

Juiste materiaal

Bij het lasersnijden is het mogelijk om te kiezen uit verschillende materialen. Maar ook wat betreft metaal is het mogelijk om uit variaties te kiezen. Een rvs plaat kan je bestellen voor zowel ongegloeid als gegloeid. Het verschil in deze twee ligt vooral in de mate waarmee het product vervormd kan worden. Gegloeid materiaal is relatief een stuk makkelijker te buigen dan ongegloeid materiaal. Afhankelijk van je doel zal je hieruit moeten kiezen, daarom is het extra prettig als er veel opties zijn. Ook heeft elk soort materiaal eigenschappen die meer of minder geschikt zullen zijn voor je eindresultaat, afgaande op de omgeving waar het materiaal zich in zal bevinden, zoals bijvoorbeeld weersomstandigheden. Doe hier goed onderzoek na voordat je een keuze maakt.

Afmetingen

Stalen buizen lasersnijden kan alleen goed gebeuren als de afmetingen ook bekend zijn. Het voordeel van lasersnijden is dat het extreem precies kan gebeuren, op millimeters. In de meeste gevallen waarin buizen worden gebruikt, zijn die afmetingen van enorm belang. De juiste afmetingen, of de verkeerde afmetingen kunnen het verschil bepalen tussen een product of eindresultaat dat wel of niet behaald kan worden. Afhankelijk van deze precisie wordt er gekeken naar welke snijmachine en het soort metaal dat het beste is. Je kunt dit zelf bepalen maar ook advies vragen aan de specialist. Dit laatste is erg aan te raden. Het geeft je nog meer zekerheid namelijk.

Mogelijkheden

Het laten snijden van soorten metaal brengt ook andere mogelijkheden met zich mee. Omdat de machines zo goed en scherp afgesteld zijn, is het mogelijk om ook graveringen te verwerken. Hierdoor is het mogelijk om producten uniek te maken of ze te labelen zodat het meteen duidelijk is waar welke buis hoort. Voor de productie kan het lasersnijden enorm handig zijn, het kost veel tijd en wanneer je buizen laat lasersnijden weet je zeker dat het zo precies mogelijk gebeurd waardoor je altijd een product naar waarde ontvangt, en uiteindelijk natuurlijk ook op kan leveren.

Gerelateerde artikelen

Je vindbaarheid verhogen doe je zo

Google en alle andere zoekmachines zijn maar lastig te begrijpen. Ingewikkeld gedoe met allerlei zoekresultaten, zoekwoorden, SEO, SERP’s,...

Eco bezig zijn? Koop een refurbished iPhone!

Het milieu is belangrijk. We dienen rekening te houden met de gevolgen van de opwarming van de aarde...

Alles wat je moet weten over een zakelijk telefoonabonnement

Veel mensen hebben als ze werken een werk telefoon. Dit is niet gek, soms word je overspoeld met...

5 manieren om je huis optimaal te beveiligen

Het is belangrijk om je huis goed te beveiligen. Je wilt namelijk niet dat er ongenode gasten binnen...