Buislasersnijden: wat is belangrijk?

Datum:

Artikel delen

Lasersnijden is tegenwoordig de meest handige manier om producten met een extreem precieze afmeting uit te snijden. Omdat het digitaal aangestuurd is en de laser heel dun en snel snijdt, is het mogelijk om met afmetingen op millimeters te snijden. Met fiberlasermachines is het mogelijk om te kiezen uit verschillende soorten metaal: RVS, aluminium en staal. Wil je een product laten lasersnijden? Dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder lees je daar meer over.

Juiste materiaal

Bij het lasersnijden is het mogelijk om te kiezen uit verschillende materialen. Maar ook wat betreft metaal is het mogelijk om uit variaties te kiezen. Een rvs plaat kan je bestellen voor zowel ongegloeid als gegloeid. Het verschil in deze twee ligt vooral in de mate waarmee het product vervormd kan worden. Gegloeid materiaal is relatief een stuk makkelijker te buigen dan ongegloeid materiaal. Afhankelijk van je doel zal je hieruit moeten kiezen, daarom is het extra prettig als er veel opties zijn. Ook heeft elk soort materiaal eigenschappen die meer of minder geschikt zullen zijn voor je eindresultaat, afgaande op de omgeving waar het materiaal zich in zal bevinden, zoals bijvoorbeeld weersomstandigheden. Doe hier goed onderzoek na voordat je een keuze maakt.

Afmetingen

Stalen buizen lasersnijden kan alleen goed gebeuren als de afmetingen ook bekend zijn. Het voordeel van lasersnijden is dat het extreem precies kan gebeuren, op millimeters. In de meeste gevallen waarin buizen worden gebruikt, zijn die afmetingen van enorm belang. De juiste afmetingen, of de verkeerde afmetingen kunnen het verschil bepalen tussen een product of eindresultaat dat wel of niet behaald kan worden. Afhankelijk van deze precisie wordt er gekeken naar welke snijmachine en het soort metaal dat het beste is. Je kunt dit zelf bepalen maar ook advies vragen aan de specialist. Dit laatste is erg aan te raden. Het geeft je nog meer zekerheid namelijk.

Mogelijkheden

Het laten snijden van soorten metaal brengt ook andere mogelijkheden met zich mee. Omdat de machines zo goed en scherp afgesteld zijn, is het mogelijk om ook graveringen te verwerken. Hierdoor is het mogelijk om producten uniek te maken of ze te labelen zodat het meteen duidelijk is waar welke buis hoort. Voor de productie kan het lasersnijden enorm handig zijn, het kost veel tijd en wanneer je buizen laat lasersnijden weet je zeker dat het zo precies mogelijk gebeurd waardoor je altijd een product naar waarde ontvangt, en uiteindelijk natuurlijk ook op kan leveren.

Gerelateerde artikelen

Waarom avontuurlijke reizen niet oncomfortabel hoeven te zijn

Veel mensen associëren avontuurlijke reizen met ongemak en ontberingen. Maar dat is een misverstand! Met de juiste voorbereiding...

Waarom elke ondernemer over financiering moet nadenken

Financiering is de levensader van elk bedrijf. Of je nu een start-up bent die van de grond komt...

Waarom MKB-bedrijven unieke financieringsbehoeften hebben

MKB-bedrijven, ofwel de midden- en kleinbedrijven, vormen de ruggengraat van de economie. Ze zijn divers, dynamisch en vol...

Groen op je bord, groen in je handen

Verpakkingen spelen een cruciale rol in de presentatie en bescherming van producten. Dit is vooral het geval in...