Dit zijn de leukste vakantiebestemmingen in eigen land 

Datum:

Artikel delen

Ga je de zomervakantie van 2022 plannen en wil je graag een vakantie in Nederland boeken, maar weet je nog niet goed wat de juiste bestemming is? Dan is dit blog voor jou geschreven, want hier lees je alles wat je wil weten over de leukste bestemmingen voor de zomervakantie van 2022 in Nederland. 

 

De Veluwe

De Veluwe is één van de mooiste bestemmingen voor een vakantie Nederland. Ontdek al wandelend of fietsend de prachtige natuurgebieden die bestaan uit mooie heides en grote bossen. Spot edelherten, vossen en wilde zwijnen in Nationaal Park Veluwezoom, ga lekker zwemmen of watersport beoefenen aan de stranden van Harderwijk en Ermelo, bezoek het Dolfinarium en geniet van de lokale specialiteit ‘arretjescake’ op een van de gezellige terrassen in de stad. Ook de andere Hanzesteden op de Veluwe, zoals Hattem en Elburg zijn erg leuk om te bezoeken. Ben je een cultuurliefhebber? Bezoek dan absoluut het Kröller-Müller museum. 

 

De Zeeuwse kust

De prachtige provincie Zeeland heeft ontzettend veel te bieden. Je vindt er een aantal van de leukste bungalowparken Nederland met comfortabele accommodaties en activiteiten voor jong en oud, maar kunt ook in Zeeland buiten de parken om veel leuke activiteiten ondernemen. Zo kun je natuurlijk heerlijk zwemmen, suppen of surfen in de zee, maar kun je er ook prachtige strandwandelingen maken en fietsen door de polders. Breng zeker een bezoek aan het aquarium of het waterpretpark en sla de historische steden Middelburg, Domburg en Vlissingen niet over. Voor jongeren is de stad Renesse ook zeker het bezoeken waard. 

 

De Waddeneilanden

Als Nederlander moet je minimaal één keer in je leven de Waddeneilanden hebben bezocht. Kom tot rust in de prachtige natuur, wandel over de uitgestrekte zandstranden, ga op zeehondensafari en bezoek musea waar je alles leert over walvisvaart, scheepvaart en de lokale geschiedenis. Texel is het grootste eiland, Terschelling is ‘s zomers met name een eiland dat jongeren graag bezoeken, Ameland is erg schoon, Schiermonnikoog is geschikt voor de fervente natuurliefhebber en Vlieland is meer chique en alternatief. Kortom: ieder waddeneiland heeft iets unieks te bieden en is dan ook het bezoeken waard. 

 

De Friese Meren 

In de provincie Friesland vind je deze prachtige regio. Hier kun je heerlijk varen over het Sloter-, Tjeuke-, Sneeker-, of IJsselmeer en aanleggen in havensteden zoals Stavoren, Makkum en Lemmer. Hier is het ‘s zomers erg gezellig op de terrassen en in de centra van de steden. Bezoek Sneek als je een liefhebber bent van watersport en ontdek als natuurliefhebber Gaasterland met haar mooie beken, kliffen en akkers.

Gerelateerde artikelen

De huidige financiële status

Iedereen merkt het overal. Alles om ons heen wordt duurder. Of het nu een tripje naar de supermarkt,...

Wat te doen op een vrije dag?

Een vrije dag hebben is altijd erg fijn. Hierbij heb je echt even de tijd om te doen...

Wat doen als er een baby geboren wordt?

Wat doen als er een baby geboren wordt?   Als een vriend of familielid binnenkort ouder wordt, dan gaan zij...

Kunstkerstbomen: de perfecte combinatie van kunst en vakmanschap

Kunstkerstbomen zijn precies wat ze klinken als: kunstige en unieke kerstbomen die door vakkundige kunstenaars zijn gemaakt. Of...