Het belang van goed verpakkingsmateriaal voor webshop eigenaren  

Datum:

Artikel delen

Heb je een eigen webshop waarin je producten verkoopt en verzendt naar klanten? Dan zijn er veel zaken van groot belang om je webshop succesvol te kunnen runnen. Veel webshop eigenaren houden zich vooral bezig met het optimaliseren van hun website en webwinkel, maar ook op het gebied van verpakking en verzending is er veel winst te behalen waarmee je kosten kunt besparen en dus je winstmarges kunt vergroten. Ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan snel verder om te ontdekken wat goed verpakkingsmateriaal voor verbetering kan betekenen voor jouw bedrijfsresultaten. 

Waarom is goed verpakkingsmateriaal zo belangrijk?

Een verpakking die goed aansluit op je producten is erg belangrijk. Is de doos waarin je jouw producten verpakt te groot? Dan zal het verkochte product onderweg naar de klant veel bewegen tijdens het transport en bestaat er een grote kans dat het product beschadigd aankomt bij de klant. Het resultaat? Een defect ontvangen product, een boze klant en bijkomende kosten voor het retourneren, vergoeden en/of vervangen van het beschadigde product. Voorkom deze onnodige extra kosten door te kiezen voor een goed passende verpakking voor ieder product. Ook een te kleine verpakking zorgt voor problemen. 

 

De klant moet dan, bij het uitpakken van het product, de gehele verpakking kapot maken om het product uit te kunnen pakken. Dit leidt tot veel frustratie en zorgt voor een slechte eerste indruk. Daarnaast is het ontvangen en uitpakken van een product een belangrijk onderdeel van de totale reis die een klant doormaakt bij jouw webshop. Als je klant een slecht verpakt product, een beschadigde verpakking, een kapot product of een slordig ogende verpakking ontvangt, dan heeft dit een negatieve invloed op hoe de klant je bedrijf ziet. Zorg er dan ook voor dat je professioneel overkomt en verpak je producten op een zorgvuldige en nette manier die het uitpakken van een product vergemakkelijkt.  

Waar moet goed verpakkingsmateriaal aan voldoen?

Goed verpakkingsmateriaal is materiaal dat goed aansluit op het product. Een goede vuistregel die je hierbij kunt aanhouden is dat de verpakking zo’n 1 centimeter groter moet zijn dan het daadwerkelijke product. Hiermee is de verpakking niet te groot, maar ook niet zo klein dat het voor de ontvanger vervelend wordt om het pakketje uit te pakken. Daarnaast is het belangrijk dat het verpakkingsmateriaal er netjes uitziet. Maak dus gebruik van nieuwe kartonnen dozen in het juiste formaat, sluit de dozen netjes af en verwerk hier eventueel de branding van je bedrijf op om een professionele en verzorgde uitstraling te creëren. 

Gerelateerde artikelen

De huidige financiële status

Iedereen merkt het overal. Alles om ons heen wordt duurder. Of het nu een tripje naar de supermarkt,...

Wat te doen op een vrije dag?

Een vrije dag hebben is altijd erg fijn. Hierbij heb je echt even de tijd om te doen...

Wat doen als er een baby geboren wordt?

Wat doen als er een baby geboren wordt?   Als een vriend of familielid binnenkort ouder wordt, dan gaan zij...

Kunstkerstbomen: de perfecte combinatie van kunst en vakmanschap

Kunstkerstbomen zijn precies wat ze klinken als: kunstige en unieke kerstbomen die door vakkundige kunstenaars zijn gemaakt. Of...