Waarom een beukenhaag kopen voor in de achtertuin?

Datum:

Artikel delen

Veel mensen in Nederland kiezen tegenwoordig voor een modern ontwerp in de achtertuin. Wij vinden dit zonde en vinden juist dat mensen voor een groen ontwerp moeten kiezen. Wanneer je een tuin hebt, wil je natuurlijk ook een groene tuin en bij een groene tuin horen natuurlijk planten. Welke planten dat zijn ligt natuurlijk aan je persoonlijke voorkeur en er zijn een hoop verschillende planten. Iedere plant heeft zijn voor- en nadelen en het is dus ingewikkeld om hieruit een keuze te maken. Veel mensen zijn ook op zoek naar een geschikte groene schutting en hiervoor is de beukenhaag perfect, maar wat zijn de voordelen van een beukenhaag? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Kleurbehoud

Een groot voordeel van de beukenhaag is dat deze zijn kleuren altijd behoud. Dit is een groot voordeel en dit is niet het geval bij andere groene schuttingen. Gedurende winter blijven de bladeren groen van kleur en blijven ze eraan zitten. Je hebt dus het hele seizoen een dichte haag en dit is natuurlijk goed voor je privacy. Je hebt tegenwoordig zelfs beukenhagen met een rood blad, maar dit is wel een duurdere variant. Het heeft een luxere uitstraling en past ook goed bij een modern ontwerp. Je kunt de beukenhaag heel goed gebruiken als een gesloten schutting en dat is ook de reden waarom mensen kiezen voor de beukenhaag. Privacy is van een groot belang en daarom is het van belang om voor een gesloten schutting te kiezen. De beukenhaag is ook vrij onderhoudsarm en dit is ook een pluspunt wat veel mensen aanspreekt, zo hoef je hem maar 2 keer te snoeien in het jaar. De beukenhaag groeit ongeveer 50 cm per jaar en dit is redelijk langzaam voor een groene schutting.

Online bestellen

Tegenwoordig kun je bijna alles online bestellen en is dit ook het geval met een beukenhaag. Over het algemeen zijn tuinplanten eenvoudig te bestellen via het internet en zitten hier ook veel voordelen aan verbonden. Het vervoer wordt voor je geregeld en de planten worden bij je thuis bezorgd. Ook zit er soms garantie op de planten die je koopt en kun je zo eventueel veel geld besparen. Hierbij is het wel erg belangrijk dat je een betrouwbare aanbieder vindt, die ook genoeg informatie geeft over de planten en de hagen.

 

ideale opberg oplossing

Gerelateerde artikelen

ideale opberg oplossing

Soms zoek je net even een zakje waar je iets in kan opbergen, je kan hiervoor verschillende opties...

Een geslaagde dag vissen: dit moet je weten

Als het op vissen aankomt, is voorbereiding de sleutel. Of je je nu klaarmaakt voor een dagje uit...

Een vitamine D supplement kan je helpen

Vitamine D is een van de vitamines die ons lichaam heel prima zelf kan aanmaken. Het enige dat...

Op camping Playa Montroig vier je de perfecte zomervakantie

Ben je al aan het kijken waar jij en je gezin volgend jaar naartoe willen op vakantie? Dan...