Koningsdag komt er alweer bijna aan!

Datum:

Artikel delen

Koningsdag is natuurlijk een dag waarop er heel wat te vieren valt, de koning is dan namelijk jarig!! En de meeste Nederlanders vinden dit dan ook de perfecte gelegenheid om er lekker op los te feesten. Oranje kleding en de Nederlandse vlag zien we die dag massaal terug komen. Of dit nou geschminkte Nederlandse vlaggetjes zijn of een heel pak van de Nederlandse vlag, op koningsdag kan het allemaal! Een Nederlandse vlag kopen kan je de dag zelf ook zeker nog doen. Maar houdt er rekening mee dat je niet de enige bent die er eentje wilt. En wat voor verschillende dingen zijn er nou eigenlijk allemaal te doen met koningsdag? Lees snel verder om daar achter te komen!

Een festival bezoeken

Deze activiteit is redelijk voor de hand liggend. Veel jongeren zijn gek op festivals en bezoeken deze dan ook regelmatig. Voor vele staat het bezoeken van een festival gedurende Koningsdag dus ook op de planning. Er worden door het hele land festivals georganiseerd om gezamenlijk te kunnen feesten en proosten op de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Dit zijn de 2 meeste bekende festivals op koningsdag: 538Koningsdag. Dit festival vindt dit jaar plaats in Breda en wordt georganiseerd door radiozender 538. Voor het 538Koningsdag festival wordt een heel leger aan artiesten ingezet, denk hierbij aan: Hardwell, Armin van Buuren, Kraantje Pappie, Nielson, DI-RECT en ga zo maar door. Voor dit festival heb je wel een toegangskaartje nodig dus vergeet deze niet te bestellen! En Kingsland Festival. Kingsland Festival vindt dit jaar plaats in Rotterdam, Groningen en Amsterdam. Dit is een out & indoor festival, wat het festival ideaal maakt, ongeacht de weersomstandigheden. Er zullen dit jaar maar liefst 4 out & indoor stages zijn die goed gevuld zullen worden met grote namen. De headliners voor dit festival zijn: Afrojack, Bizzey & Sunnery James. Ook voor dit festival zal je van tevoren kaartjes moeten bestellen. Dus wees er snel bij!

Het thuis gezellig maken

Als je nou niet zo van een festival houdt kan je het thuis natuurlijk ook erg gezellig maken. Koningsdag staat namelijk ook in het teken van oer Hollandse spelletjes. Dus nodig je vrienden en/of familie uit en organiseer een leuke spelletjesdag. Denk hierbij aan spijkerpoepen, koek happen en sjoelen. Maak er een leuk toernooitje van en regel wat kleine prijsjes, zo wordt iedereen nog fanatieker! En bij echte oer Hollandse spelletjes kunnen Hollandse hapjes natuurlijk ook niet ontbreken. Lekkere blokjes kaas en plakjes worst en jullie komen de dag wel door!

Gerelateerde artikelen

Groen op je bord, groen in je handen

Verpakkingen spelen een cruciale rol in de presentatie en bescherming van producten. Dit is vooral het geval in...

Wat is voor jou een passende woonverzekering?

Iedereen zal gemerkt hebben dat 2023 een duur jaar was. Vrijwel alle prijzen gingen alleen maar omhoog: in...

Een renovatie zelf uitvoeren

Wanneer je ervoor kiest om zelf renovaties in huis uit te voeren, is het selecteren van de juiste...

Wat is duurzame huisverwarming?

Als het gaat om het verwarmen van je huis, zijn er veel opties beschikbaar. Maar in deze tijd,...