Koningsdag komt er alweer bijna aan!

Datum:

Artikel delen

Koningsdag is natuurlijk een dag waarop er heel wat te vieren valt, de koning is dan namelijk jarig!! En de meeste Nederlanders vinden dit dan ook de perfecte gelegenheid om er lekker op los te feesten. Oranje kleding en de Nederlandse vlag zien we die dag massaal terug komen. Of dit nou geschminkte Nederlandse vlaggetjes zijn of een heel pak van de Nederlandse vlag, op koningsdag kan het allemaal! Een Nederlandse vlag kopen kan je de dag zelf ook zeker nog doen. Maar houdt er rekening mee dat je niet de enige bent die er eentje wilt. En wat voor verschillende dingen zijn er nou eigenlijk allemaal te doen met koningsdag? Lees snel verder om daar achter te komen!

Een festival bezoeken

Deze activiteit is redelijk voor de hand liggend. Veel jongeren zijn gek op festivals en bezoeken deze dan ook regelmatig. Voor vele staat het bezoeken van een festival gedurende Koningsdag dus ook op de planning. Er worden door het hele land festivals georganiseerd om gezamenlijk te kunnen feesten en proosten op de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Dit zijn de 2 meeste bekende festivals op koningsdag: 538Koningsdag. Dit festival vindt dit jaar plaats in Breda en wordt georganiseerd door radiozender 538. Voor het 538Koningsdag festival wordt een heel leger aan artiesten ingezet, denk hierbij aan: Hardwell, Armin van Buuren, Kraantje Pappie, Nielson, DI-RECT en ga zo maar door. Voor dit festival heb je wel een toegangskaartje nodig dus vergeet deze niet te bestellen! En Kingsland Festival. Kingsland Festival vindt dit jaar plaats in Rotterdam, Groningen en Amsterdam. Dit is een out & indoor festival, wat het festival ideaal maakt, ongeacht de weersomstandigheden. Er zullen dit jaar maar liefst 4 out & indoor stages zijn die goed gevuld zullen worden met grote namen. De headliners voor dit festival zijn: Afrojack, Bizzey & Sunnery James. Ook voor dit festival zal je van tevoren kaartjes moeten bestellen. Dus wees er snel bij!

Het thuis gezellig maken

Als je nou niet zo van een festival houdt kan je het thuis natuurlijk ook erg gezellig maken. Koningsdag staat namelijk ook in het teken van oer Hollandse spelletjes. Dus nodig je vrienden en/of familie uit en organiseer een leuke spelletjesdag. Denk hierbij aan spijkerpoepen, koek happen en sjoelen. Maak er een leuk toernooitje van en regel wat kleine prijsjes, zo wordt iedereen nog fanatieker! En bij echte oer Hollandse spelletjes kunnen Hollandse hapjes natuurlijk ook niet ontbreken. Lekkere blokjes kaas en plakjes worst en jullie komen de dag wel door!

Gerelateerde artikelen

Een lease auto is een fijne oplossing!

Een lease auto is al lang niet meer alleen voor dure zakenlui in dure maatpakken en (dus) dure...

Tijd om de loungeset beschermhoes van zolder te halen!

Heb je een leuk bistrosetje in de tuin staan? Dan is het nu tijd om dit setje even...

In de Horeca Megastore vind je alles voor jouw horecaonderneming

Bij het inrichten van je (nieuwe) horecaonderneming kun je niet zomaar een koelkastje aanschaffen en niet zomaar even...

Met een wijnkoelkast serveer je jouw wijnen op de juiste temperatuur

Bij dranken is het erg belangrijk om deze op de juiste temperatuur te kunnen serveren. Hierdoor zorg je...