Jouw winkel in de feeststemming

Datum:

Artikel delen

Het is nog maar eind augustus maar voor je het weet liggen de winkels alweer vol met de spullen voor de kerst. Misschien moet je er nu nog niet aan denken, maar als winkeleigenaar weet je ook dat het handig is om er vroeg bij te zijn wanneer het gaat om voorbereidingen voor de feestdagen. In deze blog vertel ik hier meer over. Lees je mee?

Vooraf voorbereid

Door vooraf het een en ander voor te bereiden zorg je ervoor dat je de werkdruk verspreid over meerdere maanden. Daarnaast voorkom je hiermee ook dat het een en ander aan spullen al uitverkocht is terwijl jij het misschien wel in je winkel of aan je klanten wil meegeven tijdens deze speciale maanden. Al met al zorgt de voorbereiding vooraf er dus voor dat je een hoop meer plezier en een hoop minder stress hebt.

Alles in de steigers

Natuurlijk begin je nu nog niet met het uitpakken van al die kerstspulletjes en het ophangen van slingers, kerstballen en dergelijken. Maar door het in huis te halen kun je ook eenmaal halverwege november al beginnen met de aankleding in de winkel. En die aankleding is belangrijker dan je denkt. Zeker in de feestmaanden zijn mensen erg geneigd om de winkels binnen te gaan waar de boel mooi versierd is. Daarnaast laat het aan klanten zien dat je extra aandacht besteed aan het uiterlijk van je winkel en als laatste is het natuurlijk ook gewoon heel gezellig.

Extraatjes voor de klant

En zoals ik zei kan het zomaar zo zijn dat jij voor jouw klanten iets extra's wil doen. Zo kan het zijn dat je in de winkel tasjes, een kaartje of een klein hangertje stopt in de kerstsfeer. Iedereen vindt het leuk om verrassingen en cadeautjes te krijgen. In deze maanden is dat niet anders, sterker nog, misschien wordt het nog wel meer gewaardeerd. Maar niet iedereen heeft een winkel. In andere bedrijven kun je ook een kerstattentie klanten organiseren. Denk aan een rood kerstpakket. Zo blijf je mooi in de kerstsferen en je kan het zelf zo klein of zo groot maken als je wil. Of kies juist voor een pakket wat al vooraf samengesteld is, dat is wel zo gemakkelijk en haalt weer een hoop werk van jouw bordje weg.

Geschikt voor ieder bedrijf

Zo zie je maar dat ieder bedrijf wat extra's kan doen rondom de feestdagen. Om aan klanten en werknemers te laten zien dat zij gewaardeerd worden. Uiteraard kun je dit op ieder moment van het jaar doen maar met kerst voelt alles net even wat specialer.

ideale opberg oplossing

Gerelateerde artikelen

ideale opberg oplossing

Soms zoek je net even een zakje waar je iets in kan opbergen, je kan hiervoor verschillende opties...

Een geslaagde dag vissen: dit moet je weten

Als het op vissen aankomt, is voorbereiding de sleutel. Of je je nu klaarmaakt voor een dagje uit...

Een vitamine D supplement kan je helpen

Vitamine D is een van de vitamines die ons lichaam heel prima zelf kan aanmaken. Het enige dat...

Op camping Playa Montroig vier je de perfecte zomervakantie

Ben je al aan het kijken waar jij en je gezin volgend jaar naartoe willen op vakantie? Dan...