Het aanvragen energielabel regel je online

Datum:

Artikel delen

Je kunt niet zomaar meer even je huis te koop zetten, die tijd is wel geweest. Ook wanneer er een geïnteresseerde is in jouw huis kun je het niet zomaar meer verkopen. Je moet dan een energielabel hebben. Het aanvragen energielabel regel je online. Dit is geen service die jij, als verkopende partij biedt aan de potentiële kopers, nee, dit energielabel is gewoon keihard verplicht. Ook voor als je je woning wilt gaan verhuren. Wil je je woning verhuren in de vrije sector? Dan moet je aan heel wat eisen voldoen. Hieronder vallen ook de WWS punten energielabel.

Het aanvragen energielabel is dus verplicht

Wat houdt het aanvragen energielabel eigenlijk in? Je kunt online de aanvraag doen. Er komt dan iemand bij je thuis om de staat van de woning te beoordelen. Dit gaat dus vooral om energie, niet om de bouwkundige staat van de woning. We weten allemaal dat het stoken van gas en het verbruik van elektriciteit moment echt heel duur is. Door het aanvragen energielabel wordt in kaart gebracht hoe energiezuinig de woning is. En dat kan van doorslaggevend belang zijn bij de verkoop van je woning. De kopers kunnen nu nog bepalen wat er nog moet gebeuren om een meer energiezuinige woning te krijgen.

Wat kun je zelf doen om je woning energiezuiniger te maken?

Dat is een kwestie van logisch nadenken. Je wilt dat de warmte in de winter in je huis en de warmte in de zomer buiten je huis blijft. Begin met het isoleren van je dak. Door het dak kan de warmte zomaar naar buiten verdwijnen en dat is natuurlijk zonde. Ook is het altijd weer verstandig om je cv regelmatig te laten controleren. Je voorkomt dan dat de ketel meer gas en energie verbruikt dan eigenlijk zou moeten. Is je ketel aan vervanging toe? Wacht daar dan niet te lang mee. Het scheelt je veel geld om de cv zo zuinig mogelijk te hebben.

Ondervloerisolatie, muurisolatie, triple glas

Je kunt de vloer onder de begane grond laten isoleren, ook kan het verstandig zijn om de buitenmuren te voorzien van een voorzetwand. En wat denk je van het vervangen van je enkel glas voor dubbel of zelfs triple glas. Allemaal zaken die je huis een stuk energiezuiniger kunnen maken. Wil je ook nog minder energie gaan gebruiken? Zet dan de centrale verwarming één graad lager dan je gewend bent en trek een trui en pantoffels aan. Ook zet je de verwarming natuurlijk helemaal laag als je er niet bent.

Boekhouden zonder zorgen

Gerelateerde artikelen

Boekhouden zonder zorgen

Ben je zzp’er of mkb’er en heb je nog geen boekhouder? Dan is het zeker de moeite om...

De Magie van Pavo Vital en de Wereld van DocHorse

Wie ooit een paard heeft gehad of simpelweg liefheeft, weet hoe belangrijk de verzorging en voeding van deze...

Ontdek de kracht van zwarte steigerbuizen van steigerbuisstunter

Steigerbuizen zijn al lang niet meer alleen voor de bouw. Ze hebben hun weg gevonden in de wereld...

Ervaar de winter veilig: jouw gids voor anwb sneeuwkettingen en fietsendragers

De winter is een prachtig seizoen, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen, vooral als het gaat...