Waar moet je rekening mee houden bij het huren van een koelcontainer?

Datum:

Artikel delen

Voor bedrijven die gekoelde producten moeten transporteren, kan het soms nodig zijn om een koelcontainer te huren. Dit kan ermee te maken hebben dat er een bedrijf is dat een bestelling vanuit de andere kant van de wereld heeft ontvangen en dat het dus nodig is om de gekoelde producten te exporteren. Het is zeker een mogelijkheid om dit met het vliegtuig te doen, maar dat is ontzettend prijzig en dus ook niet voor veel bedrijven rendabel. Wanneer je ook een koelcontainer wilt huren, is het dus altijd handig om te weten waar je rekening mee moet houden. Je komt daar meer over te weten in dit artikel!

 

Je moet contact opnemen met een rederij

Wanneer je een koelcontainer huren wilt om producten naar het buitenland te exporteren, is het belangrijk dat je contact opneemt met een rederij. Een rederij is een bedrijf dat meerdere schepen in bezit heeft die naar de nodige bestemming varen. Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat het dus nodig is om een plek op een schip te reserveren. Als dit de eerste keer is, dan kan dat ontzettend duur zijn. Daarom kiezen veel mensen ervoor om dit via een tussenpartij te doen. Het is dan in de meeste gevallen iets goedkoper. 

 

Export moet je altijd vermelden

Een van de andere belangrijke punten waar je rekening mee moet houden, is dat je bij het verhuurbedrijf altijd een melding moet maken van dat je de container gaat gebruiken voor de export. Dat heeft ermee te maken dat veel bedrijven het niet zien zitten dat de containers aan de andere kant van de wereld staan. Dat is ook zeker niet vreemd, want jaarlijks gaan er tienduizenden containers verloren. Deze containers worden kwijtgeraakt op de havens of vallen van het schip af. Je wilt natuurlijk niet hebben dat dit jou overkomt, want dan zit je met tienduizenden euro’s aan schade.

 

Maak de container schoon

Wanneer je klaar bent met het exporteren van de goederen en de container weer in Nederland is, is het belangrijk om de volledige container schoon te maken. Dat heeft ermee te maken dat er alweer een huurder klaar staat voor de container. Daarnaast is het niet echt fijn als de container erg smerig is, want dan moet de verhuurder of de volgende huurder de container schoonmaken. Het schoonmaken van de container kun je zelf doen, maar je hebt ook de mogelijkheid om dit te laten doen. 

 

Boekhouden zonder zorgen

Gerelateerde artikelen

Boekhouden zonder zorgen

Ben je zzp’er of mkb’er en heb je nog geen boekhouder? Dan is het zeker de moeite om...

De Magie van Pavo Vital en de Wereld van DocHorse

Wie ooit een paard heeft gehad of simpelweg liefheeft, weet hoe belangrijk de verzorging en voeding van deze...

Ontdek de kracht van zwarte steigerbuizen van steigerbuisstunter

Steigerbuizen zijn al lang niet meer alleen voor de bouw. Ze hebben hun weg gevonden in de wereld...

Ervaar de winter veilig: jouw gids voor anwb sneeuwkettingen en fietsendragers

De winter is een prachtig seizoen, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen, vooral als het gaat...