Hoe werkt infrarood verwarming?

Datum:

Artikel delen

U heeft vast wel eens van infrarood verwarming gehoord. Het is immers een populaire soort verwarming die steeds vaker wordt aangeschaft. Dit is niet zonder reden! Infrarood verwarming is namelijk ontzettend fijn en daarnaast is het ook nog eens energie-efficiënt! Maar hoe werkt infrarood verwarming precies? En waarom wordt het tegenwoordig zo vaak aangeschaft? Daar willen we u in deze blog meer over vertellen, dus lees verder als u hier meer over wilt weten!

Hoe werkt infrarood verwarming

Dus hoe werkt infrarood verwarming nou eigenlijk precies? Nou, het is verwarming die met elektriciteit werkt. De elektriciteit wordt omgezet in infraroodstraling. Infraroodstraling voelt meteen warm aan, dus u hoeft de verwarming niet urenlang aan te hebben staan om het verschil in een kamer te merken. Deze vorm van verwarming zorgt er dus voor dat de hele kamer vrijwel direct warmer aanvoelt en dit heeft als gevolg dat veel mensen infrarood verwarming als ontzettend comfortabel ervaren.

Is infraroodstraling niet slecht voor u?

Veel mensen denken dat infraroodstraling slecht voor uw lichaam is, maar dit is niet het geval bij infraroodverwarming. Er zijn namelijk verschillende soorten van infraroodstralingen en bij deze verwarming worden er langgolvige infraroodstralingen geproduceerd. Deze straling kan niet door de huid heendringen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over negatieve effecten voor uw gezondheid! U herkent vast de warmte die u op uw huid voelt wanneer u lekker in de zon zit. Ook dit zijn langgolvige infraroodstralingen. Dit moet u niet verwarren met de UV-stralen die wel negatieve effecten kunnen hebben.

Energie-efficiënt

De allergrootste reden om te gaan voor infrarood verwarming, is omdat het ontzettend energie-efficiënt is. Wanneer u deze verwarming aanzet zult u meteen warmte voelen. Bij andere verwarming is dit niet het geval. Reguliere verwarming moet namelijk urenlang de tijd krijgen om warmte te verspreiden rond het huis. Bij infrarood verwarming is dit dus niet het geval. Daarnaast kunt u de infrarood verwarming plaatselijk uit zetten, zodat u energie kunt besparen. U gaat dus veel efficiënter om met het energieverbruik en dit gaat u merken aan uw lage energierekening! Dit is bovendien een stuk beter voor de aarde, omdat u minder energie gebruikt. Veel van de energie die vandaag de dag gebruikt wordt is bovendien fossiel. Dit betekent dat deze brandstoffen op den duur op kunnen gaan. We moeten dus meer gaan overstappen op duurzame energie. Met infrarood verwarming kan dat! U kunt namelijk groene energie gebruiken als energie voor uw verwarming.

Gerelateerde artikelen

De huidige financiële status

Iedereen merkt het overal. Alles om ons heen wordt duurder. Of het nu een tripje naar de supermarkt,...

Wat te doen op een vrije dag?

Een vrije dag hebben is altijd erg fijn. Hierbij heb je echt even de tijd om te doen...

Wat doen als er een baby geboren wordt?

Wat doen als er een baby geboren wordt?   Als een vriend of familielid binnenkort ouder wordt, dan gaan zij...

Kunstkerstbomen: de perfecte combinatie van kunst en vakmanschap

Kunstkerstbomen zijn precies wat ze klinken als: kunstige en unieke kerstbomen die door vakkundige kunstenaars zijn gemaakt. Of...