Help, er zit een wespennest in mijn tuin!

Datum:

Artikel delen

Als je ooit een wespennest in je tuin hebt gehad, weet je hoe frustrerend dat kan zijn. Ze zijn niet alleen hinderlijk, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn als je niet voorzichtig bent. Als je meer wespen in je huis of tuin hebt opgemerkt, is de kans groot dat ze een nest in de buurt hebben gebouwd. Een wespennest bestrijden doe je liever niet zelf, maar laat je over aan een professioneel bedrijf. In dit blog lees je meer over wespen en hoe je van een nest af komt.

Wespengevaar

Wanneer de meeste mensen aan wespen denken, stellen ze zich waarschijnlijk een zwerm vervelende insecten voor die rondvliegt op zoek naar iets zoets. En hoewel wespen zeker bekend staan om hun zoetekauw, kunnen ze ook gevaarlijk zijn. In feite kan een wespennest een groot gevaar vormen, vooral als je je niet bewust bent van de aanwezigheid van zo'n nest. Zeker mensen met een allergie voor wespen moeten extra voorzichtig zijn als er een wesp in hun buurt komt. Een allergische reactie op een wespensteek kan namelijk ernstige gevolgen hebben, waardoor je naar het ziekenhuis moet. Maar ook als je niet allergisch bent, is het gewoon niet fijn om door een wesp gestoken te worden. Wespensteken zijn pijnlijk, en vooral kinderen kunnen heftig op die pijn reageren. Naast het risico om gestoken te worden door boze wespen, kunnen nesten ook schade aan huizen en tuinen veroorzaken. Kortom, een wespennest in of om het huis ben je liever kwijt dan rijk!

Wespennesten op verschillende plekken

Wespen kunnen zich op verschillende plekken vestigen en daar een nest bouwen. Bijvoorbeeld in de tuin in de grond, in de schuur, in daken, of zelfs in de zitting van een tuinstoel. Een nest in de schuur is link als je niet weet dat er daar eentje zit. Schuren zijn meestal donkere ruimtes die volstaan met opgeslagen spullen. Een wespennest kan zich goed verscholen houden achter deze spullen, waardoor je het zo op het eerste oog niet ziet dat er een zit. Echt link wordt het als je begint spullen in de schuur te verplaatsen en je daarbij per ongeluk het wespennest kapot maakt. Wespen zijn territoriale en agressieve insecten, en als hun nest vernield wordt zullen ze meteen reageren. Het gevolg is dat je een zwerm van duizenden boze wespen op je af kan krijgen. Dit wil je natuurlijk niet.

Wespennest bestrijden

Heb je een wespennest ontdekt in of om jouw woning? Haal deze dan niet zelf weg. Een wespennest wil je altijd laten verwijderen door een professional. Woon je in de omgeving Nijmegen? Schakel dan de hulp in van een bedrijf gespecialiseerd in wespenbestrijding Nijmegen. Zij komen zo snel mogelijk langs om het wespennest kundig te verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Het verbouwen van je woning: een stapsgewijze aanpak

Het verbouwen van een woning kan zowel spannend als uitdagend zijn. Het kan een geweldige manier zijn om...

Bloemen bestellen via het internet, waar moet je rekening mee houden?

De laatste jaren bestellen steeds meer mensen bloemen via het internet. Dat is natuurlijk goed te begrijpen, want...

Hierdoor is koffie nog altijd zeer populair

Ben jij ook een liefhebber van koffie? De kans is groot, aangezien zeer veel mensen blij worden van...

Vind online jouw nieuwe ideale tafellinnen of -kleed op maat!

Het is altijd een goed idee om de eettafel op een leuke manier in te delen. Hierdoor zal...